Μπισκότα αμυγδάλου
Ανάλαφρα, τραγανά μπισκότα με σοκολάτα αρωματισμένη με πορτοκάλι και αμύγδαλα.
Σοκολάτα και αμύγδαλα δίνουν ιδιαίτερη γεύση σε αυτά τα μπισκότα, ιδανικά για να απολαύσετε με παγωτό της αρεσκείας σας.
Υλικά
70 γραμμάρια ολόκληρα αμύγδαλα, 38 επιπλέον κομμένα στη μέση
100 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
2 ασπράδια αυγών
50 γραμμάρια ( 1/3 του φλιτζανιού ) απλό αλεύρι
75 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα αρωματισμένη με πορτοκάλι, κομμένη σε κομμάτια των 5 χιλιοστών
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στον επεξεργαστή τροφίμων αναμείξτε τα αμύγδαλα μαζί με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς. Με ένα ξύλινο κουτάλι χτυπήστε την υπόλοιπη ζάχαρη με το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε το μείγμα αμυγδάλων-ζάχαρης, τα ασπράδια των αυγών και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι όλα τα υλικά να συνδυαστούν καλά.
2. Μοιράστε τη ζύμη σας σε 38 κουταλιές και απλώστε τα σε ταψιά επενδεδυμένα με αντικολλητικό χαρτί, με απόσταση 5 εκατοστά το ένα από το άλλο. Πιέστε δυο κομμάτια σοκολάτας και από δυο κομμάτια αμυγδάλου σε κάθε μπισκότο και ψήστε τα για 10- 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
3. Αφήστε τα να κρυώσουν, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε τα μαζί με παγωτό.
Διαβάστε επίσης:
Μπισκότα με καρύδα και φιστίκια Αιγίνης