Σπιτική φασολάδα για τις κρύες νύχτες
Αυτό και αν είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά σπιτικά ελληνικά φαγητά, πλούσιο, γεμάτο θρεπτικά λαχανικά. Η σωστή νοικοκυρά πρέπει να ξέρει να ετοιμάζει και παραδοσιακά φαγητά και η σούπα με φασόλια είναι το ιδανικό δείπνο για τις πολύ κρύες νύχτες.
Υλικά
1 ½ κούπα καθαρισμένα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500γρ. φασόλια πλυμένα
Πιπέρι
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
1 μικρό σπανάκι (μόνο φύλλα)
2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
Εκτέλεση
1.Τσιγαρείστε το κρεμμύδι και τα καρότα σε μία βαθιά κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέστε τα φασόλια, το ζωμό και τα μπαχαρικά σας. Αφήστε την σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
2.Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέστε το σπανάκι μέχρι να κάψει και να έχει έντονο χρώμα. Βγάλτε το από την φωτιά.
3.Βάλτε τη σούπα σας ζεστή σε μπολάκια και γαρνίρετε με τα φύλλα σπανάκι.