Tα πιο λαχταριστά muffins με μπανάνα
Κυριακή γιορτή και σχόλη. Και πεντανόστιμες λιχουδιές!
Αυτά τα muffins έχουν μια ιδιαίτερη υφή και γεύση που τα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και τα κάνει αφάνταστα πιο απολαυστικά.
Υλικά
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ. σόδα μαγειρικής
1κ.σ. baking powder
1/2κ.γ. αλάτι
3 μπανάνες, λιωμένες
3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1/3 κούπας βούτυρο, λιωμένο
1/3 κούπας συμπαγής, καστανή ζάχαρη
2κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8κ.γ. κανέλα
1κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C και λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για muffins.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειξτε τη 1 1/2 κούπα αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τις λιωμένες μπανάνες, τη ζάχαρη, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε το μείγμα της μπανάνας μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσει και να είναι ελαφρώς υγρό. Μοιράστε το με μια κουτάλα μέσα στις θήκες στη φόρμα για muffins.
3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη καστανή ζάχαρη, τις 2κ.σ. αλεύρι και την κανέλα. Προσθέστε την 1κ.σ. βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντροκομμένα κομμάτια. Πασπαλίστε το πάνω από τα muffins.
4. Ψήστε τα για 18 με 20 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα, αφήστε τα λίγο να σταθούν και σερβίρετε.