Πορτοκάλια σε σιρόπι καραμέλας
Κομμάτια πορτοκαλιού μαρινάρονται σε σιρόπι καραμέλας και σερβίρονται πάνω σε φέτες κέικ.
Αλλάξτε γεύση στο κέικ σας σερβίροντάς το με πορτοκάλια με σιρόπι καραμέλας.
Υλικά
10 μεγάλα πορτοκάλια
450 γραμμάρια κέικ, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκατοστών
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια, αφαιρώντας την λευκή ψίχα και το δέρμα και κόψτε τα σε κομμάτια. Βάλτε τα κομμάτια σε ένα πυρίμαχο μπολ.
2. Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Φέρτε το σιρόπι σας σε βρασμό χωρίς να ανακατεύετε και χαμηλώστε πάλι τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράστε χωρίς να ανακατεύετε για 15-20 λεπτά μέχρι το σιρόπι σας να ροδίσει. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
3. Χύστε την καραμέλα σας πάνω από τα πορτοκάλια και αφήστε τα να κρυώσουν. Καλύψτε το μπολ σας με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 6 ώρες (η καραμέλα σας θα λιώσει και θα γίνει ένα υπέροχο σιρόπι καραμέλας).
4. Ανακατέψτε μαλακά τα πορτοκάλια στο σιρόπι τους και σερβίρετέ τα πάνω από τις φέτες του κέικ μαζί με λίγο πηκτή κρέμα γάλακτος ή σαντιγί.
Διαβάστε επίσης: