Κρέμα με passion fruit
Μια βελούδινη κρέμα με αυγά, βούτυρο και ζάχαρη με ένα twist από φρούτα του πάθους.
Η κλασική κρέμα παίρνει μια ιδιαίτερη γεύση με φρέσκια πούλπα από passion fruit.
Υλικά
4 αυγά
2 κρόκοι αυγών
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη ψιλή
3/4 του φλιτζανιού φρέσκια πούλπα passion fruit (περίπου 6-8 φρούτα του πάθους)
125 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο μπολ χωρητικότητας 6 φλιτζανιών περίπου. Χτυπήστε τα υλικά σας με το σύρμα μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε στο μείγμα σας την πούλπα των passion fruit και το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Βάλτε το μπολ σας στο φούρνο μικροκυμάτων, ξεσκέπαστο και μαγειρέψτε στο μισό (50%) της ισχύς για 6-10 λεπτά, φροντίζοντας να ανακατεύετε κάθε λεπτό μέχρι το μείγμα σας να πήξει. Μοιράστε την κρέμα σας σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίστε και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν.
3. Απολαύστε την κρέμα σας πάνω σε βάσεις τάρτας, κέικ, muffin ή με ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Διαβάστε επίσης: