Κεκάκια καρότου με γλάσο κανέλας
Τα κλασικά muffin καρότου αποκτούν μια πιο ιδιαίτερη γεύση με το γλάσο κανέλας.
Ατομικά κέικ καρότου με καρύδια ψήνονται και γλασάρονται με γλάσο κανέλας σε μια πρωτότυπη εκδοχή.
Υλικά
160 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
140 γραμμάρια (2/3 του φλιτζανιού) καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 αυγά
150 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
310 ml (1 και 1/4 του φλιτζανιού) ξινόγαλα (αριάνι)
75 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
200 γραμμάρια (1 κούπα) χοντροτριμμένο καρότο
75 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
Για το γλάσο κανέλας
100 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
150 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) πολύ ψιλή ζάχαρη
1 πρέζα κορνφλάουρ
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλτε χάρτινες θήκες για muffin σε 12 φορμάκια μετρίου μεγέθους (80 ml χωρητικότητας).
2. Με το μίξερ χτυπήστε καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ μέχρι να «ασπρίσουν». Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το βουτυρόγαλα και το απλό αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους. Προσθέστε το καρότο και τα τριμμένα καρύδια και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί. Μοιράστε τη ζύμη στις θήκες στα φορμάκια σας με ένα κουτάλι και ισιώστε τις επιφάνειες με το πίσω μέρος του κουταλιού.
3. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
4. Στο μεταξύ φτιάξτε το γλάσο χτυπώντας με το μίξερ σε ένα μπολ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι το μείγμα σας να γίνει αφράτο. Προσθέστε το γάλα και την κανέλα και ανακατέψτε.
5. Απλώστε το γλάσο σας ομοιόμορφα πάνω από τα κρύα κέικ καρότου και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Υπέροχο κέικ με καρότο, πορτοκάλι και αμύγδαλα