Κρέμα ρυζιού αρωματισμένη με πορτοκάλι
Επτά υλικά σε τρία βήματα συνδυάζονται σε ζεστές κρέμες ρυζιού, όπως δεν τις έχετε ξαναδοκιμάσει.
Ένα πρωτότυπο ρυζόγαλο αρωματισμένο με πορτοκάλι και σερβιρισμένο με γλυκά ροδάκινα κομπόστα.
Υλικά
1/4 του φλιτζανιού ρύζι Arborio
1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από τη φλούδα 1 πορτοκαλιού
Ροδάκινα σε φέτες κομπόστα, στραγγισμένα
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάλτε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και ζεστάνετέ το να πάρει βράση. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5-7 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
2. Σε ένα μπολ βάλτε το γάλα, 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό, το αυγό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε καλά τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε στο μείγμα το ρύζι και ανακατέψτε καλά.
3. Χύστε το μείγμα σας στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει το γλύκισμά σας (προσοχή να μην βράσει γιατί θα σβολιάσει το αυγό). Σκεπάστε την κατσαρόλα σας και αφήστε το μείγμα σας να σταθεί για 5 λεπτά. Μοιράστε το σε μπολ σερβιρίσματος, διακοσμήστε το με ροδάκινα κομπόστα και σερβίρετέ το ζεστό.
Διαβάστε επίσης: