Σταφιδόψωμο σερβιρισμένο με κρέμα και φράουλες

Μια εύκολη συνταγή, ιδανική για να ξεκινήσετε όμορφα το πρωινό σας το σαββατοκύριακο.

Το French toast αλλάζει σε μια συνταγή που οι σταφίδες του ψωμιού με την κρέμα και την κανέλα δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό.

Υλικά
2 αυγά
80 ml (1/3 του φλιτζανιού) γάλα
4 φέτες ψωμί με σταφίδες
125 ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
250 γραμμάρια φράουλες, πλυμένες

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Με ένα πιρούνι σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά και το γάλα.
2. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλείψτε το με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βουτήξτε 1 φέτα ψωμί μέσα στο μείγμα των αυγών και τηγανίστε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Βάλτε τη φέτα ψωμιού σε ένα ταψί και αμέσως στο φούρνο για να κρατηθεί ζεστή. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες φροντίζοντας να «γρασάρετε» ελαφρά με λιωμένο βούτυρο το τηγάνι κάθε φορά.
3. Χτυπήστε με ένα χτυπητήρι την κρέμα γάλακτος, την ψιλή ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές.
4. Σερβίρετε, μοιράζοντας τις ζεστές φέτες σε πιάτα και συνοδεύοντας με κρέμα, φράουλες και ένα ζεστό φλιτζάνι espresso.

Διαβάστε επίσης:

Brownies σοκολάτας με σταφίδες και ξύσμα πορτοκαλιού

Panforte με σύκα και ξηρούς καρπούς

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης