Αφράτη ομελέτα-σουφλέ στο φούρνο για μια πεντανόστιμη Κυριακή
Δε θα μείνει ψίχουλο.
Ξεχάστε τα brunch σε μαγαζιά. Αυτό το λαχταριστό σπιτικό σουφλέ θα σας κάνει να μείνετε μέσα και να απολαύσετε κάθε μπουκιά μαζί με καλή παρέα, τυλιγμένοι με κουβέρτες στον καναπέ και χαζεύοντας αγαπημένες ταινίες. Για τι υπάρχουν οι Κυριακές, άλλωστε;
Υλικά
1/2 φρατζόλα λευκό ψωμί, κομμένο σε κύβους
700γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
1 κούπα ζαμπόν σε κυβάκια, σοταρισμένο
8 αυγά
2 κούπες γάλα
λίγο αλάτι
λίγη έτοιμη πικάντικη κόκκινη σάλτσα
1/4 κούπας πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C και λαδώστε ελαφρά ένα γυάλινο πυρέξ.
2. Βάλτε τους μισούς κύβους ψωμιού στον πάτο του πυρέξ, πασπαλίστε με το μισό ζαμπόν και έπειτα με το μισό τυρί. Επαναλάβετε τις στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε μαζί τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, τη σάλτσα και τα κρεμμυδάκια. Περιχύστε με το μείγμα το πυρέξ.
4. Βάλτε το πυρέξ πάνω στη σχάρα και βάλτε τα στο φούρνο. Ρίξτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό στο πυρέξ και αφήστε το να ψηθεί για 60 λεπτά ή μέχρι τα αυγά να είναι έτοιμα.