Εύκολα muffins με βατόμουρα
Επτά υλικά σε τρία γρήγορα βήματα συνδυάζονται σε υπέροχα κεκάκια με βατόμουρα.
Συνοδεύστε το τσάι ή το ρόφημά σας με λαχταριστά κεκάκια με βατόμουρα.
Υλικά
2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 του φλιτζανιού (65 γραμμάρια) καρύδα τριμμένη
3/4 του φλιτζανιού (175 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού (185 ml) γάλα
2 αυγά
120 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε σε 12 φόρμες muffin, 125 ml χωρητικότητας η καθεμία, χάρτινες θήκες. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και την καρύδα, ανακατέψτε και κάντε μια τρύπα στη μέση.
2. Ανακατέψτε το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά. Προσθέστε στο ξηρό σας μείγμα εκείνο του γάλακτος και ανακατέψτε πολύ καλά με ένα μεταλλικό κουτάλι. Προσθέστε τα βατόμουρα και ανακατέψτε μαλακά.
3. Μοιράστε το μείγμα σας στις θήκες και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι τα muffins σας να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης: