Πουτίγκα ρυζιού σερβιρισμένη με ζεστή σάλτσα βατόμουρου
Μια ιδιαίτερη συνταγή για ρυζόγαλο φούρνου.
Το γνωστό ρυζόγαλο μπαίνει στο φούρνο, αρωματίζεται με μοσχοκάρυδο και σερβίρεται μαζί με ζεστή σάλτσα βατόμουρου.
Υλικά
300 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη
1 μεγάλο κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού
1 κλωναράκι βανίλια, σχισμένο στη μέση
1 ξυλάκι κανέλα
50 γραμμάρια λευκό μικρόκοκκο ρύζι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι καλής ποιότητας μαρμελάδα βατόμουρο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξύστε τους σπόρους από το κλωναράκι και μαζί με το κλωναράκι βανίλιας τοποθετήστε τους σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού και ζεστάνετε μέχρι να πάρουν μια βράση. Σβήστε το μάτι και αφήστε το μείγμα σας 30 λεπτά να κρυώσει.
2. Απλώστε το ρύζι σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 1 λίτρου. Πετάξτε από το μείγμα του γάλακτος τη φλούδα πορτοκαλιού, την κανέλα και το κλωναράκι βανίλιας και περιχύστε το ρύζι. Ανακατέψτε και πασπαλίστε με μοσχοκάρυδο. Ψήστε για μιάμιση περίπου ώρα στο φούρνο μέχρι η πουτίγκα σας να ροδίσει.
3. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά την μαρμελάδα και 1/2 φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και σερβίρετε αμέσως μαζί με το ρυζόγαλο.
Διαβάστε επίσης:
Ρυζόγαλο αρωματισμένο με βανίλια και κανέλα