Τρουφάκια σοκολάτας με λικέρ Kahlua

Τρουφάκια σοκολάτας με λικέρ Kahlua

Μια συνταγή για τρουφάκια με αλκοόλ που θα σας κερδίσει αμέσως.

Πλούσια γεύση σοκολάτας συνδυάζεται με την έντονη γεύση καφέ του λικέρ Kahlua σε μικρές μπουκιές απόλαυσης.

Υλικά
300 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι (125 ml) κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
50 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας λικέρ Kahlua
1/2 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το λικέρ Kahlua σε μπεν μαρί ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα μεταλλικό κουτάλι για 5 περίπου λεπτά μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί. Βάλτε το μείγμα σας στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
2. Βάλτε το κακάο σε ένα δοχείο με καπάκι. Με ένα κουταλάκι βουτηγμένο σε ζεστό νερό «φτυαρίστε» μπάλες από το μείγμα σοκολάτας, βάλτε τες στο δοχείο με το κακάο, κλείστε το και ανακινήστε.
3. Βάλτε το δοχείο με τα τρουφάκια σας κλειστό στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, τινάξτε την περίσσεια κακάο.

Διαβάστε επίσης:

Τρουφάκια σοκολάτας γεμισμένα με κεράσια

Σοκολατένια τρουφάκια με ουίσκι, κάρδαμο και τσίλι