Τηγανίτες με τυρί ricotta
Λαχταριστές μπουκιές φρέσκου τυριού ricotta, αρωματισμένες με λεμόνι και σερβιρισμένες με μέλι.
Τυρί ricotta αναμεμειγμένο σε ζύμη από αλεύρι, ζάχαρη και αυγό και αρωματισμένο με λεμόνι τηγανίζεται και σερβίρεται ζεστό με μέλι.
Υλικά
250 γραμμάρια φρέσκο τυρί ricotta
1 αυγό
40 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη
Λεπτοτριμμένη φλούδα 1 λεμονιού
750 ml (3 φλιτζάνια) φυτικό λάδι
80 ml (1/3 του φλιτζανιού) μέλι
Εκτέλεση
1. Με το μίξερ χτυπήστε ελαφρά το τυρί ricotta, το αυγό, το αλεύρι, τη ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πάρτε κουταλιές της σούπας από το μείγμα σας και ρίξτε τες στο καυτό λάδι (όπως κάνετε με τους λουκουμάδες). Αφήστε τους να ψηθούν για 2-3 λεπτά και στραγγίξτε τους. Αφήστε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
3. Μοιράστε τους λουκουμάδες σας σε πιάτα σερβιρίσματος, περιχύστε με μέλι και σερβίρετε αμέσως.
Διαβάστε επίσης: