Μπισκότα πορτοκαλιού
Τραγανά μπισκότα αρωματισμένα με πορτοκάλι ιδανικά για να συνοδέψετε τα ροφήματά σας.
Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα, μυρωδάτα μπισκότα.
Υλικά
85 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) καθαρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα
190 γραμμάρια (1 και 1/4 του φλιτζανιού) αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
115 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
Λεπτοτριμμένη φλούδα 1 πορτοκαλιού
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήστε τα στο φούρνο για 7 λεπτά. Αφήστε τα 5 λεπτά να κρυώσουν και χοντροκόψτε τα.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αμύγδαλα, την ψιλή ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε το μείγμα των αυγών σε εκείνο του αλευριού και «δουλέψτε» με τα χέρια σας. Πάρτε τη ζύμη σας και ζυμώστε τη καλά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Φτιάξτε ένα κουλούρι 25 εκατοστών μήκους περίπου και 4 εκατοστών διαμέτρου. Βάλτε το κουλούρι στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήστε το κουλούρι σας να κρυώσει ελαφρά για 15 λεπτά.
3. Στρώστε σε 2 δίσκους αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα οδοντωτό μαχαίρι κόψτε το κουλούρι σας σε μπισκότα πάχους 5 χιλιοστών. Απλώστε τα στα ταψία σας και ψήστε τα πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (στα μισά του ψησίματος αλλάξτε θέση στα ταψιά). Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και απολαύστε.
Διαβάστε επίσης:
Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης και σύκα
Τραγανά μπισκότα με κάρδαμο και κανέλα