Το πιο τραγανό ορεκτικό του γιορτινού τραπεζιού: Panini με προσούτο και γκούντα

Το πιο τραγανό ορεκτικό του γιορτινού τραπεζιού: Panini με προσούτο και γκούντα

Φτιάξτε πολλές παρτίδες και κεράστε τους καλεσμένους σας, θα τα λατρέψουν όλοι!

Θα χρειαστείτε μόλις 4 υλικά για να δημιουργήσετε ένα πολύ απλό, λιτό ορεκτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι (ή και για όποτε θέλετε δηλαδή) το οποίο μπορεί να φαίνεται ταπεινό στην εμφάνιση, η γεύση του όμως είναι που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Υλικά
20 φέτες μαλακό ιταλικό ψωμί (panini)
λίγο ελαιόλαδο
300γρ. καπνιστό τυρί γκούντα, κομμένο σε λεπτές φέτες
300γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
1. Αλείψτε τη μία πλευρά κάθε φέτας με λίγο λάδι και βάλτε τις 10 από αυτές σε μια επιφάνεια εργασίας με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω.
2. Μοιράστε το προσούτο και το γκούντα σε ίσες ποσότητες σε κάθε μία από τις 10 φέτες και έπειτα σκεπάστε τις με τις άλλες 10, με τη λαδωμένη τους πλευρά προς τα πάνω.
3. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τα panini σας για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και το τυρί να λιώσει, πιέζοντάς τα ταυτόχρονα με μια σπάτουλα για να γίνουν πιο επίπεδα.