Μπισκότα με εσπεριδοειδή
Τραγανά μπισκότα με πορτοκάλι και λεμόνι.
Μια συνταγή για νόστιμα και ελαφριά κουλουράκια.
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας ξύσμα φλούδας λεμονιού
3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά ανθρακική αμμωνία
3/4 του φλιτζανιού μέλι
1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό
Εκτέλεση
1. Κοσκινίστε το αλεύρι και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια τρύπα στη μέση και χύστε εκεί το ζεστό βούτυρο. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και με γυμνά χέρια «δουλέψτε» τα δύο υλικά.
2. Κάντε πάλι μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και ρίξτε τη ζάχαρη, το μέλι, την αμμωνία -διαλυμένη καλά στο χλιαρό νερό- το χυμό από το πορτοκάλι και τα ξύσματα λεμονιού και πορτοκαλιού.
3. Ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
3. Πλάστε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλετε και τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήστε σε δυνατό φούρνο (180 βαθμούς) για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Διαβάστε επίσης: