Κέικ μπανάνας με γλάσο λευκής σοκολάτας
Το γλάσο λευκής σοκολάτας δίνει έξτρα γεύση σε αυτό το κέικ.
Ένα υπέροχο γλύκισμα που σερβίρεται ζεστό.
Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
3/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
3/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
1 φλιτζάνι λιωμένη μπανάνα (θα χρειαστείτε 2 μεγάλες, ώριμες μπανάνες)
2 και 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για το γλάσο
180 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε τη βάση και τις πλευρές μιας τετράγωνης φόρμας διαστάσεων 19 x 19 εκατοσ. και 7 εκατοσ. βάθους. Στρώστε της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Με ένα μεταλλικό κουτάλι ανακατέψτε στο μείγμα σας τον πουρέ μπανάνας και το γιαούρτι. Κοσκινίστε πάνω από το μείγμα σας το αλεύρι και τη σόδα και ανακατέψτε.
3. Με ένα κουτάλι χύστε το μείγμα σας στην φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια. Ψήστε για 50-60 λεπτά, αφήστε το κέικ σας 5 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρετέ το.
4. Για το γλάσο λιώστε τη σοκολάτα και το γιαούρτι σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά περίπου. Απομακρύνετε το γλάσο σας από την πηγή θερμότητας, αφήστε το για 10 λεπτά να πήξει ελαφρά και περιχύστε το κέικ σας. Σερβίρετέ το ζεστό.
Διαβάστε επίσης: