Πιπεράτα μπισκότα με κανέλα και πιπερόριζα
Μια εύκολη συνταγή για γιορτινά μπισκότα με ιδιαίτερη γεύση.
Σε αυτήν τη συνταγή αν θέλετε παίξτε με τις δοσολογίες των μπαχαρικών ή προσθέστε και δικά σας (γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο κ.ο.κ) ανάλογα με τη διάθεσή σας.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
75 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
250 γραμμάρια απλό αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα (ginger) σε σκόνη
50 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
1 αυγό, χτυπημένο
20 ml (1 κουταλιά της σούπας) γάλα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Λιώστε το βούτυρο και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα.
2. Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το ginger. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και μία πρέζα μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τη ζάχαρη και το μείγμα μελιού-βουτύρου και ανακατέψτε. Προσθέστε το αυγό και το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
3. Τυλίξτε τη ζύμη σας με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίξτε τη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και με διακοσμητικούς κόφτες φτιάξτε μπισκότα σε σχήματα της αρεσκείας σας.
4. Βάλτε τα μπισκότα σας σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήστε στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα σας να κρυώσουν και πασπαλίστε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη.
Διαβάστε επίσης: