Σοκολατένια brownies με καρύδια
Αυτό το brownie με καρύδια είναι ένας σοκολατένιος παράδεισος.
Τα καρύδια δίνουν την απαραίτητη τραγανή αίσθηση σε αυτό το γλύκισμα.
Υλικά
200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
385 γραμμάρια (1 και 3/4 του φλιτζανιού) καστανή ζάχαρη
75 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
50 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
35 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) κακάο σε σκόνη
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
85 γραμμάρια (3/ 4 του φλιτζανιού) καρύδια, χοντροκομμένα
50 γραμμάρια επιπλέον μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 24 x 24 εκατοσ. Στρώστε στη βάση και τις πλευρές του αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Σε ένα τηγάνι μαγειρέψτε το βούτυρο, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρετέ το σε ένα μπολ.
3. Κοσκινίστε τα δύο άλευρα και το κακάο πάνω από το μείγμα της σοκολάτας. Προσθέστε τα αυγά, τα καρύδια, την έξτρα σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν.
4. Χύστε το μείγμα σας στο έτοιμο ταψάκι και ψήστε για 50 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει ελαφρά και κόψτε σε κομμάτια. Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Διαβάστε επίσης: