Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλο

Κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλο

Μια συνταγή για αρωματικούς κουραμπιέδες βουτύρου με αμύγδαλο από τον chef Δημήτρη Νίκολη.

Άλλο ένα γιορτινό γλυκό που δεν γίνεται να λείπει από το τραπέζι σας.

Υλικά
1 κιλό αλεύρι
600 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια αμύγδαλα (καβουρντισμένα & χοντροαλεσμένα)
2 κρόκοι αυγών
2 φακελάκια βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
3 κουταλιές brandy
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και συνεχίστε προσθέτοντας τους κρόκους, τη βανίλια, το baking powder (που πριν το έχετε διαλύσει στο brandy), τα αμύγδαλα και σιγά–σιγά, ανακατεύοντας και το αλεύρι.
2. Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα (μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να πλάθεται εύκολα).
3. Φτιάξτε τους κουραμπιέδες σε σχήματα της αρεσκείας σας και βάλτε τους σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε τους σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Μόλις τους βγάλετε από το φούρνο πασπαλίστε τους με ζάχαρη άχνη τοποθετώντας τους σε μία πιατέλα και αφήστε τους να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν εντελώς ξαναπασπαλίστε τους με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε επίσης:

Μελομακάρονα σε 3 βήματα από τον chef Δημήτρη Νίκολη!