Τραγανή, αφράτη και σπιτική πίτσα με κοτόπουλο
Ένα νόστιμο και χαλαρό διάλειμμα ανάμεσα στα φαγοπότια των Χριστουγέννων
Μια τέλεια σπιτική πίτσα για χαλαρά Σαββατοκύριακα όπως αυτό μεταξύ των γιορτών, στην οποία μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο που έμεινε από το τραπέζι των Χριστουγέννων.
Υλικά
2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
1/2 κούπα σος για σαλάτα (τύπου A Thousand Islands)
1 κούπα μοτσαρέλα τριμμένη
1 κούπα τσένταρ τριμμένο
1 κούπα ψιλοκομμένες ντομάτες
1/4 κούπας ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C και λαδώστε ελαφρά ένα ρηχό ταψί.
2. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μην είναι πια ροζ και το ζουμί του να έχει απορροφηθεί. Αφήστε το να κρυώσει και έπειτα κόψτε το σε μικρά κομματάκια.
3. Ξετυλίξτε τη ζύμη και απλώστε την πάνω στο ταψί πιέζοντάς την ώστε να απλωθεί καλά παντού. Ψήστε την για 7 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Βγάλτε την από το φούρνο.
4. Απλώστε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη και από πάνω πασπαλίστε με την μοτσαρέλα. Έπειτα απλώστε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το κοτόπουλο και τέλος πασπαλίστε με το τσένταρ. Βάλτε ξανά το ταψί στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει.