Η τέλεια σκορδαλιά για το σημερινό τραπέζι
Η 25η Μαρτίου δεν είμαι μόνο μία εθνική γιορτή αλλά και ένας λόγος να μαζευτεί η οικογένεια και να περάσει χρόνο μαζί, μαγειρεύοντας και τρώγοντας. Γιατί όλα τα καλά γύρω από το τραπέζι λέγονται και η κουζίνα είναι το αγαπημένο σημείο συνάντησης όλης της οικογένειας. Αυτή την ημέρα τρώμε σκορδαλιά με παστό τηγανιτό μπακαλιάρο! Ξεχάστε θερμίδες και τυπικότητες και υποδεχτείτε ένα φαγητό με πολύ –μα πολύ- άρωμα και μπόλικο αλάτι.
Υλικά (για 7 μερίδες)
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
¾ κ.γ. αλάτι
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
50γρ. ξερό ψωμί τριμμένο
¼ κούπας ξύδι
1/3 κούπας νερό
½ κούπας λάδι
Εκτέλεση
1. Βάλτε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι και χτυπήστε τα καλά σε μέτρια ταχύτητα, για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
2. Αν το μείγμα σας βγει σφιχτό ρίξτε λίγο ακόμα νερό και χτυπήστε για μερικά δευτερόλεπτα.
3. Σερβίρετε την νησιώτικη σκορδαλιά –ή αλλιώς αλιάδα- με τηγανιτό μπακαλιάρο ή γαλέο, τηγανιτά κολοκυθάκια ή μελιτζανες ή βρασμένα λαχανικά.