Λαχταριστό, τυρένιο ριζότο με τριμμένο κολοκυθάκι

Λαχταριστό, τυρένιο ριζότο με τριμμένο κολοκυθάκι

Υγιεινό, πανεύκολο και τόσο μα τόσο νόστιμο!

Ακόμα και αν δεν τα πάτε τόσο καλά με τα λαχανικά, αυτό το πιάτο θα σας εκπλήξει με το πόσο πολύ θα το λατρέψετε. Η τυρένια γεύση του θα σας κάνει να ξεχάσετε το κολοκύθι, και θα το απολαύσετε όσο τίποτα.

Υλικά
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό μακρύκοκκο ρύζι
2 κούπες ζωμός κοτόπουλου
2κ.σ. βούτυρο
2 μικρά κολοκυθάκια , τριμμένα
1 κούπα τριμμένο τσένταρ
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι
λίγο γάλα

Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα το ρύζι και ανακατέψτε το καλά. Συνεχίστε να το ανακατεύετε συχνά μέχρι να γίνει χρυσό και διάφανο.
2. Ρίξτε μέσα το ζωμό κοτόπουλου, αφήστε το να πάρει μια βράση, έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά και καλύψτε την κατσαρόλα. Αφήστε το να μαγειρεύεται για 15-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
3. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε στο ρύζι το βούτυρο, το τριμμένο κολοκύθι, το τσένταρ και το σκόρδο. Ανακατέψτε πολύ καλά. Καλύψτε πάλι την κατσαρόλα και αφήστε το για 5 λεπτά. Ανακατέψτε καλά ξανά, αλατοπιπερώστε όσο νομίζετε και προσθέστε λίγο γάλα αν θέλετε να αραιώσετε λίγο την υφή. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.