Crumble με μπανάνες σε 3 βήματα
Μια εύκολη συνταγή για νόστιμο crumble με πλούσια γεύση μπανάνας.
Αν έχετε μπανάνες στο ψυγείο σας που δεν έχετε σκοπό να φάτε, μην τις πεταξετε. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το γλύκισμα (αντί για το μείγμα crumble εμείς το δοκιμάσαμε με ξεραμένο κέικ πορτοκαλιού που θρυμματίσαμε και δουλέψαμε με βούτυρο και χυμό πορτοκαλιού).
Υλικά
4 μπανάνες κομμένες σε φέτες
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης ή 1 φλιτζάνι μούσλι δημητριακών
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές βούτυρο, μαλακωμένο
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώστε τις μπανάνες σε ένα πυρίμαχος σκεύος. Ψεκάστε με λάδι ψησίματος.
2. Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις νιφάδες δημητριακών, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε τα. Προσθέστε το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού και δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας.
3. Πασπαλίστε τις μπανάνες με το μείγμα αλευριού και ψήστε το γλυκό σας για 10-12 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρετε το crumble σας ζεστό.
Διαβάστε επίσης:
Ατομικά crumble με μούρα, μήλα και ginger