Εύκολο τιραμισού με Baileys

Εύκολο τιραμισού με Baileys

Μια συνταγή για ατομικά τιραμισού αρωματισμένα με καφέ σε 4 απλά βήματα.

Λικέρ καφέ και Baileys δίνουν έξτρα γεύση σε αυτά τα ατομικά τιραμισού που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά
250 ml (1 φλιτζάνι) καφές εσπρέσο σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml (1/3 του φλιτζανιού) λικέρ με άρωμα καφέ
6 μπισκότα σαβαγιάρ κομμένα στη μέση κατά πλάτος
2 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
55 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) καστανή ζάχαρη
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
125 ml (1/2 φλιτζάνι) λικέρ Baileys
Χοντροτριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον καφέ με το λικέρ καφέ. Βουτήξτε τα μπισκότα ένα ένα και μοιράστε τα στη βάση και τις πλευρές τεσσάρων μπολ σερβιρίσματος. Περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα καφέ-λικέρ, που δεν ρούφηξαν τα μπισκότα.
2. Με το μίξερ χτυπήστε καλά σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και το Baileys και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να έχετε μια αφράτη μαρέγκα. Με ένα μεταλλικό κουτάλι προσθέστε τη μαρέγκα σας σε δυο δόσεις στο μείγμα των κρόκων και ανακατέψτε καλά. Μοιράστε την κρέμα σας πάνω από τα μπισκότα σαβαγιάρ, καλύψτε τα γλυκά σας με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 6 ώρες.
4. Για να σερβίρετε αφαιρέστε τη μεμβράνη και πασπαλίστε με τριμμένη κουβερτούρα.

Διαβάστε επίσης:

Τιραμισού με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα

Αυθεντικό ιταλικό τιραμισού