Πάβλοβα με εξωτικά φρούτα

Πάβλοβα με εξωτικά φρούτα

Φέρτε την άνοιξη λίγο πιο νωρίς, αφού και ο καιρός το επιβάλει, με αυτό το γλύκισμα.

Τραγανή βάση μαρέγκας γαρνιρισμένη με πλούσια κρέμα και εξωτικά φρούτα.

Υλικά
6 ασπράδια αυγών
1 και 1/ 2 φλιτζάνι (300 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
300 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35 % περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 ακτινίδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ώριμο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φρούτα του πάθους

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 120 βαθμούς. Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος .
2. Με το μίξερ σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε τη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Προσθέστε το ξύδι και το κορνφλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή μαρέγκα.
3. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού χύστε την μαρέγκα πάνω στο επενδεδυμένο με χαρτί ταψί και φτιάξτε ένα δίσκο διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών. Ψήστε στο φούρνο για 90 λεπτά μέχρι η βάση της πάβλοβά σας να είναι στεγνή στην αφή. Σβήστε το φούρνο και αφήστε με την πόρτα μισάνοιχτη την πάβλοβα να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρετέ τη σε μια πιατέλα.
4. Με το μίξερ χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος. Με ένα κουτάλι απλώστε τη πάνω από τη βάση μαρέγκας και διακοσμήστε με τα φρούτα σας. Σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Πάβλοβα με κρέμα και φρούτα εποχής

Πάβλοβα με cranberries