Λαχταριστές μπάρες με καραμελωμένα αμύγδαλα
Ένα εύκολο γλυκό, ιδανικό σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
Ζύμη καλύπτεται με γέμιση αμυγδάλων και καραμελωμένα αμύγδαλα, ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται σε μπάρες.
Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
125 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 αυγό
Για τη γέμιση
185 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
3/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
2 αυγά
3/4 του φλιτζανιού κοσκινισμένο αλεύρι
100 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) αλεσμένα αμύγδαλα
Για το topping
90 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού μέλι
125 γραμμάρια νιφάδες αμυγδάλων
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 24 x 30 εκατοσ. και βάθους 3 εκατοσ.
2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο. «Δουλέψτε» τα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα, προσθέστε το αυγό και συνεχίστε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Απλώστε τη στο έτοιμο ταψάκι και «πατήστε» τη καλά.
3. Για τη γέμιση με το μίξερ χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατέψτε καλά με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι. Απλώστε το μείγμα σας πάνω από τη στρωμένη ζύμη στο ταψί σας. Ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό σας.
4. Συνδυάστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήστε τα υλικά σας σιγά σιγά να βράσουν. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράστε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε τις νιφάδες αμυγδάλων και ανακατέψτε. Περιχύστε το ζεστό γλυκό σας και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Μπάρες καραμέλας με φιστίκια Αιγίνης
Φλωρεντίνες με σοκολάτα και γλασέ φρούτα