Κέικ πλούσιο σε σοκολάτα
Ένα γλύκισμα πλούσιο σε γεύση σοκολάτας, έτοιμο σε 5 απλά βήματα.
Έξι υλικά αναμειγνύονται σε αυτήν την συνταγή για ένα κέικ που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά
200 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
400 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
115 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
5 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
115 γραμμάρια (3/ 4 του φλιτζανιού) απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοσ. Στρώστε στη βάση της φόρμας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Μαγειρέψτε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και τα 300 γραμμάρια της σοκολάτας σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Απομακρύνετε το σκεύος σας από τη φωτιά και χύστε το μείγμα σας σε ένα μπολ. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
3. Με ένα ξύλινο κουτάλι ανακατέψτε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι και το baking powder (κοσκινισμένα) και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Με το μίξερ χτυπήστε καλά τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια μαρέγκα με μαλακές κορυφές. Με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι προσθέστε και ανακατέψτε τη μαρέγκα σε τρεις δόσεις στο μείγμα αλευριού-σοκολάτας.
5. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας. Πιέστε τα ελαφρά με τις άκρες των δαχτύλων σας μέσα στο μείγμα μέχρι να μην φαίνονται. Ψήστε το κέικ σας για 60-65 λεπτά, αφήστε το 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρετέ το. Κόψτε σε φέτες με ένα μαχαίρι που έχετε ζεστάνει και σερβίρετέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος.
Διαβάστε επίσης: