Λίγες θερμίδες, απίστευτη νοστιμιά: Πένες με σπανάκι και ανθότυρο
QUEEN.GR
Πεντανόστιμα, λαχταριστά ζυμαρικά, έτοιμα σε λίγα λεπτά.
Χορταστικό, νόστιμο και θρεπτικό γεύμα, έτοιμο σε πολύ λίγο χρόνο, που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλιτζάνια πένες (ωμές)
200γρ. σπανάκι
½ κ.σ κουκουνάρι
50γρ. ανθότυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2κ.σ παρμεζάνα τριμμένη
4 κ.σ γάλα με 2% λιπαρά
1 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ρίχνετε το σπανάκι σε λίγο καυτό, αλατισμένο νερό και το βράζετε για 2 λεπτά και μετά το στραγγίζετε.
2. Σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι, και σβήνετε τη φωτιά.
3. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι το ανθότυρο με την παρμεζάνα.
4. Βράζετε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε και τα βάζετε αμέσως στο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά.
5. Προσθέτετε το γάλα, τα τυριά και πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να αλιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε αμέσως.