Ψητά αβγά με μπέικον που θα γίνουν τα αγαπημένα σας
QUEEN.GR
Ξεχάστε τα τηγάνια, εδώ έχουμε την πραγματική λιχουδιά.
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα τέλειο πρωινό που βάζει τα αβγά μάτια μια και καλή στην άκρη και σας δίνει μια νέα απόλαυση που θα λατρέψετε.
Υλικά (για μία μερίδα)
1 λωρίδα μπέικον
1κ.γ. λιωμένο βούτυρο
1 αβγό
1/4 κομματιού τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Βάλτε το μπέικον σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και τσιγαρίστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά να είναι μαλακό. Τυλίξτε το μπέικον γύρω από το εσωτερικό μιας φόρμας για muffin (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια μικρή κούπα). Βάλτε το βούτυρο στον πάτο της φόρμας και ρίξτε μέσα το αβγό.
3. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά. Βάλτε το τσένταρ πάνω από το αβγό και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το τυρί να λιώσει και το αβγό να έχει ψηθεί καλά. Σερβίρετε ιδανικά με 2 ξεροψημένες φέτες ψωμιού για τοστ.