Γρήγορο κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας

Γρήγορο κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας

Μια εύκολη συνταγή γα σοκολατένιο κέικ με απλά υλικά σε 4 βήματα.

Με μούρα ή χωρίς αυτό το κέικ θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς chocolate lovers.

Υλικά
1 και 1/3 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
1 φλιτζάνι ξινόγαλα (αριάνι)
2 αυγά
125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
125 γραμμάρια φρέσκα μούρα

Για το γλάσο σοκολάτας
1 και 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
20 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκατοσ. και βάθους 6 εκατοσ. Στρώστε στη βάση αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το βουτυρόγαλα, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Κάντε μια τρύπα στο μείγμα του αλευριού και χύστε το μείγμα του βουτύρου. Χτυπήστε τα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αυξήστε την ταχύτητα στο υψηλό και χτυπήστε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να έχετε ένα πηχτό κρεμώδες μείγμα.
3. Χύστε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα. Ψήστε για 40-45 λεπτά, αφήστε το κέικ σας να κρυώσει για 5 λεπτά και ξεφορμάρετέ το. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
4. Για να κάνετε γλάσο σοκολάτας κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Απλώστε το γλάσο πάνω από το κέικ και διακοσμήστε αν θέλετε με μούρα.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ πλούσιο σε σοκολάτα

Πρωτότυπο κέικ με κάσιους, σιμιγδάλι και μπαχαρικά