Γρήγορα crumbles με μούρα και μήλα
Μια ανοιξιάτικη συνταγή, παρόλο που η θερμοκρασία κυμαίνεται ακόμη σε χειμωνιάτικα επίπεδα.
Φτιάξτε ζεστά crumbles με μούρα, μήλα και μπισκότα σε 3 βήματα γρήγορα και εύκολα.
Υλικά
4 πράσινα μήλα, καθαρισμένα, χωρίς τα κουκούτσια και ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια κατεψυγμένα ή φρέσκα ανάμεικτα μούρα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
12 μπισκότα βουτύρου
1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
40 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε τα μήλα, τα μούρα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας τακτικά για 10-12 λεπτά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και τα υγρά τους να μειωθούν.
2. Απομακρύνετε την κατσαρόλα σας από το μάτι της κουζίνας. Χοντροσπάστε στο μπλέντερ τα μπισκότα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την καρύδα και τα σπασμένα μπισκότα σας. Προσθέστε το βούτυρο και δουλέψτε το μείγμα με τα χέρια σας.
3. Μοιράστε το μείγμα των φρούτων σας σε τέσσερα πυρίμαχα μπολ ή φορμάκια και πασπαλίστε με το μείγμα των μπισκότων. Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα γλυκά σας και σερβίρετέ τα ζεστά με σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Διαβάστε επίσης:
Crumble με μπανάνες σε 3 βήματα
Crumble ροδάκινων με κρέμα βανίλιας