Λαχταριστή και πανεύκολη τάρτα με τυρί και σπανάκι χωρίς ζύμη
Για κάθε στιγμή της ημέρας.
Μπορεί να είναι το πρωινό σας, το σνακ σας στο γραφείο ή ένα νόστιμο βραδινό γεύμα μαζί με μια σαλάτα. Αυτή η πανεύκολη τάρτα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας μαγειρικές συνήθειες.
Υλικά
1κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο
5 αβγά, χτυπημένα
3 κούπες τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας
1/4 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για τάρτες (ή ένα πυρέξ)
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφήσει την περισσότερη υγρασία.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τα αβγά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν.
4. Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε το μέχρι τα αβγά να είναι έτοιμα, περίπου για 30 λεπτά. Αφήστε την τάρτα να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.