Οι πιο νόστιμοι και γρήγοροι κεφτέδες φούρνου που έχετε δοκιμάσει
QUEEN.GR
Σε 3 βήματα έχετε ένα υπέροχο, σπιτικό φαγητό που θα λατρέψουν όλοι.
Ψήνονται στον φούρνο άρα γλιτώνετε τη βαβούρα και τις θερμίδες του τηγανιού, μπορείτε να τους συνοδεύσετε με ζυμαρικά και απλή κόκκινη σάλτσα ή απλά να τους σερβίρετε με λίγη μουστάρδα και μια σαλάτα. Κυρίες και κύριοι, οι καλύτεροι κεφτέδες που έχετε φάει!
Υλικά
2κ.σ. ελαιόλαδο
1 πακέτο (550γρ.) κιμάς από γαλοπούλα
1 αβγό, χτυπημένο
1/3 κούπας ψίχουλα ψωμιού, αλατοπιπερωμένα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C, λαδώστε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο να ζεσταθεί.
2. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τον κιμά της γαλοπούλας, το αβγό και το ψωμί με τα χέρια. Σχηματίστε μπάλες με το μείγμα και τοποθετήστε τις στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Πιέστε τις ελαφρά για να γίνει λίγο πιο επίπεδη η βάση τους.
3. Ψήστε τους κεφτέδες για 15 λεπτά, έπειτα γυρίστε τους από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι οι κεφτέδες να γίνουν λίγο τραγανοί εξωτερικά.