Ένα τέλειο σνακ με ελάχιστες θερμίδες: Γλυκοπατάτες στο φούρνο με ένα λαχταριστό dip!
Για όσους λατρεύουν τις πατάτες αλλά φοβούνται τις... επιπτώσεις στο σώμα τους.
Έχετε μια τεράστια λαχτάρα για ένα πιάτο τραγανές, πεντανόστιμες πατάτες, αλλά ο φόβος των θερμίδων και του περιττού λίπους σας κρατά μακριά. Λοιπόν, όχι πια! Αυτή η συνταγή χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να γίνει και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα νόστιμο και χορταστικό, με μόλις 155 θερμίδες ανά μερίδα (συμπεριλαμβανομένου του dip!). Καλή σας απόλαυση!
Υλικά
2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτες
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. σκόνη τσίλι
1/2κ.γ. κύμινο
1/2κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/4κ.γ. πιπέρι καγιέν
Για το dip
1/2 κούπα άπαχο γιαούρτι
2κ.σ. κόκκινες πιπεριές από βάζο, ψιλοκομμένες
1κ.γ. φρέσκος χυμός lime
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το τσίλι, το σκόρδο και το καγιέν, μέχρι να καλυφθούν όλα.
3. Απλώστε τις πατάτες με το μείγμα τους σε ένα ταψί και αφήστε τις να ψηθούν στο φούρνο για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τις μια φορά στα 15 λεπτά.
4. Όσο ψήνονται, ανακατέψτε το γιαούρτι με τις πιπεριές και το χυμό lime σε ένα μικρό βάζο. Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.