Το φαγητό της Κυριακής: Υπέροχο, τρυφερό κοτόπουλο με πιπεριές και κρεμμύδια
Το καλύτερο κυριακάτικο γεύμα, απλά και τίμια.
Βγάζουμε την πέτσα, προσθέτουμε πιπεριές και μπαχαρικά, και έχουμε ένα λαχταριστό κοτοπουλάκι όλο μυρωδιά και γεύσεις που θα λατρέψουν οι πάντες.
Υλικά (για 4-5 άτομα)
1 κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα
200γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200γρ. πιπεριές
½ ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κούπα φρέσκο χυμό ντομάτας
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
4 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βγάζετε την πέτσα από το κοτόπουλο και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το καρότο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια, μέχρι να πάρουν όλα χρώμα.
2. Στο μεταξύ, ανακατεύετε σε ένα μπολ τον χυμό ντομάτας με τον πελτέ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
2. Σβήνετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με το κρασί και ρίχνετε από πάνω το μείγμα του μπολ.
3. Βάζετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, και το αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου μία ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.