Οι πιο απλές συνταγές είναι και οι καλύτερες: αμυγδαλωτά καρύδας
Δεν χρειάζεται πάντα να παιδευτείτε στην κουζίνα για να απολαύσετε ένα υπέροχο γλύκισμα.
Πέντε υλικά σε τρία πολύ απλά βήματα συνδυάζονται σε γευστικά αμυγδαλωτά καρύδας που θα λατρέψετε.
Υλικά
3 ασπράδια αυγών
150 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 και 2/3 του φλιτζανιού (150 γραμμάρια) τριμμένη καρύδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε 2 ταψιά.
2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το μέλι, την καρύδα, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει λίγο για 15 λεπτά.
3. Μοιράστε το μείγμα σας σε 12 μερίδες πάνω στα έτοιμα ταψιά σας και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα macaroons σας να κρυώσουν εντελώς και απολαύστε.
Διαβάστε επίσης: