Ελαφρύ και πεντανόστιμο κέικ πορτοκαλιού με κρέμα και φρέσκιες φράουλες σε 3 βήματα
Μια συνταγή για το τέλειο ανοιξιάτικο κέικ
Δοκιμάστε να συνταιριάξετε ένα χειμωνιάτικο φρούτο όπως το πορτοκάλι με ένα καθαρά ανοιξιάτικο όπως οι φράουλες σε αυτό το φανταστικό γλύκισμα.
Υλικά
375 γραμμάρια (2 και 1/2 φλιτζάνι) απλό αλεύρι για κέικ
215 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
2 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κρόκοι αυγών
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ελαφρύ ελαιόλαδο
125 ml (1/2 φλιτζάνι) χυμός πορτοκαλιού
125 ml (1/2 φλιτζάνι) γάλα
Λεπτοτριμμένη φλούδα 1 πορτοκαλιού
8 ασπράδια αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ ( κρεμόριο )
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 21 εκατοστών με τρύπα στη μέση. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάντε μια τρύπα στη μέση στο ξηρό σας μείγμα και ρίξτε εκεί τους κρόκους, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε τα υλικά σας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σας σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε την κρέμα ταρτάρ και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα σας να σφίξει. Προσθέστε τη μαρέγκα σας στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μαλακά.
3. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα και ψήστε για 45-50 λεπτά. Γυρίστε τη φόρμα σας ανάποδα, αφήστε το κέικ σας να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρετέ το με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με φρέσκιες φράουλες και σαντιγί ή φρέσκια κρέμα.
Διαβάστε επίσης: