Πρωτότυπα λευκά brownies με κεράσια σε 3 βήματα
Μια ιδιαίτερη συνταγή για ένα γλύκισμα με την υφή των κλασικών brownies, χωρίς όμως κακάο ή σκούρα σοκολάτα.
Λευκή σοκολάτα και κεράσια γλασέ δίνουν νοστιμιά σε αυτήν την βασική κατά τα άλλα ζύμη για brownies.
Υλικά
185 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
1 και 1/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
3 ελαφρά χτυπημένα αυγά
100 γραμμάρια χοντροκομμένα κεράσια γλασέ
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 20 x 20 εκατοσ. Στρώστε του αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Σε μπεν μαρί λιώστε μαζί το βούτυρο και τη σοκολάτα ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι κατά διαστήματα, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα (ξεκινήστε να λιώνετε πρώτα τη σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο που λιώνει πιο γρήγορα). Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το baking powder. Κάντε μια τρύπα στη μέση και ρίξτε τα αυγά και το μείγμα βουτύρου-σοκολάτας. Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα κεράσια και ανακατέψτε. Χύστε το μείγμα σας στο έτοιμο ταψάκι σας και ψήστε για 30-35 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει, κόψτε και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Brownies δύο ειδών σοκολάτας με κακάο
Σοκολατένια brownies με καρύδια