Τάρτα με γέμιση κρέμας λεμονιού και μόλις 330 θερμίδες
Για όσες δεν μπορούν να αντισταθούν στη γεύση ενός lemon pie αυτή η συνταγή θα τις γλυτώσει από τις τύψεις.
Η αγαπημένη σας τάρτα λεμονιού με λιγότερες ενοχές και μάξιμουμ απόλαυση.
Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
100 γραμμάρια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μαργαρίνη
Για τη γέμιση λεμονιού
1/4 του φλιτζανιού κορνφλάουρ
1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 και 1/2 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
50 γραμμάρια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μαργαρίνη
3 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
1. Δουλέψτε μαζί τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι το μείγμα σας να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό και συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα σας προσθέτοντας και άλλο νερό αν χρειαστεί, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώστε τη ζύμη σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίστε έναν δίσκο. Τυλίξτε τον με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τον στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρά μια 3 εκατοσ. βάθους και 23 εκατοσ. διαμέτρου φόρμα για τάρτα με αποσπώμενο πάτο. Ανοίξτε τη ζύμη σας ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά φύλλα χαρτιού μέχρι να φτάσει τα 4 χιλιοστά πάχος. Στρώστε τη ζύμη στη φόρμα σας και κόψτε την περίσσεια. Βάλτε την στο ψυγείο για 10 λεπτά.
3. Βάλτε τη φόρμα σας σε ένα ταψί. Απλώστε από πάνω αντικολλητικό χαρτί και γεμίστε με άψητο ρύζι. Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά στις άκρες. Αφαιρέστε το ρύζι και το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Αφήστε τη βάση της τάρτας σας να κρυώσει.
4. Στο μεταξύ για τη γέμιση λεμονιού ανακατέψτε ελαφρά το κορνφλάουρ με 3/4 του φλιτζανιού κρύο νερό, το χυμό λεμονιού, τη μισή φλούδα λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας απαλά για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να πήξει (αν χρειαστεί προσθέστε ακόμη λίγο κορνφλάουρ). Απομακρύνετε το μείγμα σας από τη φωτιά, προσθέστε τους κρόκους και την υπόλοιπη φλούδα λεμονιού και ανακατέψτε. Αφήστε την κρέμα σας να κρυώσει ελαφρά. Απλώστε την πάνω από την έτοιμη βάση και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.
5. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια αφράτη μαρέγκα. Προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα για περίπου 10 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Με ένα κουτάλι απλώστε τη μαρέγκα σας πάνω από τη στρώση λεμονιού και με το πίσω μέρος του κουταλιού σχηματίστε κορυφές. Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι η μαρέγκα σας να αρχίσει να ροδίζει σε σημεία, αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης: