Υπέροχα, ελαφριά και λαχταριστά κεφτεδάκια από καβουρόψιχα
Και η νηστεία γίνεται παράδεισος.
Θέλετε κάτι σε κεφτεδάκι αλλά δεν τρώτε κρέας λόγω των ημερών; Κανένα πρόβλημα. Ξεχάστε τον κιμά και διαλέξετε φρέσκια, αφράτη καβουρόψιχα για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα κεφτεδάκια που έχετε φάει ποτέ!
Υλικά
500γρ. καβουρόψιχα
8 μεγάλα αλμυρά κράκερ, θρυμματισμένα
1 αβγό
1κ.σ. μουστάρδα
1κ.σ. γιαούρτι
λίγο πιπέρι καγιέν
αλάτι, πιπέρι
1κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το λάδι και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να δέσουν σε μια ομοιόμορφη ζύμη.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όσο ζεσταίνεται, σχηματίστε κεφτεδάκια με τη ζύμη (σε μεσαίο μέγεθος θα σας βγουν περίπου 6). Βάλτε τα στο τηγάνι και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.