Πάσχα 2014: H απόλυτη συνταγή για την καλύτερη νηστίσιμη ζύμη πίτσας
Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν μπορεί να είναι απολαυστική;
Ποιος είπε ότι η νηστεία θα πρέπει αναγκαστικά να στερείται γεύσης και απόλαυσης; Όσοι από εσάς λοιπόν κρατάτε τις παραδόσεις και κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας νηστεύετε, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να τρώτε πράγματα τα οποία δεν σας αρέσουν! Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι πίτσα και νηστεία θα συνδυάζονταν; Κι όμως, εμείς σας έχουμε την τέλεια συνταγή για νηστίσιμη ζύμη πίτσας, την οποία μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο! Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση!
Υλικά:
-400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 φακελλάκι μαγιά – 9 γραμμάρια
-280 γραμμάρια νερό
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-λίγο ελαιόλαδο
Εργαλεία που θα χρειαστείτε:
-ζυγαριά
-μπωλ
-δοσομετρητής κουταλιού
-πλάστης
-πινέλο
Εκτέλεση:
Ζυγίστε και μετρήστε όλα σας τα υλικά. Σε χλιαρό νερό διαλύστε την μαγιά και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε πολύ καλά για περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε το αλάτι με το αλεύρι σε ένα μπωλ, και στη συνέχεια ρίξτε το σιγά σιγά και ανακατεύοντας στο μείγμα της μαγιάς μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής και να μην κολλάει στα δάχτυλα! Σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Πασπαλίστε με κορν φλάουρ τον πάγκο και με τον πλάστη σας ανοίξτε το φύλο και με το πινέλο σας αλείψτε λίγο ελαιόλαδο στο σκεύος μέσα στο οποίο θα ψήσετε την πίτσα. Προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας και ψήστε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Διαβάστε ακόμη:
Η τέλεια πίτα με κοτόπουλο, τυριά και μπέικον
St. Patrick's Day: Φτιάξτε παραδοσιακές ιρλανδικές πίτες από πατάτα και γιορτάστε το!