Ελαφριά και μυρωδάτη mousse λεμονιού
Μousse λεμονιού, ένα γλύκισμα ιδανικό για να το σερβίρετε ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα με έντονες γεύσεις.
Ένα αρωματικό γλυκό με την χαρακτηριστική όξινη γεύση του λεμονιού.
Υλικά
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού λεπτοτριμμένη φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη με το μίξερ για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
2. Προσθέστε το καλαμποκάλευρο, το νερό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε το μείγμα σας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και μετά αποσύρετε και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει, προσθέστε τη στο προηγούμενο μείγμα και ανακατέψτε.
4. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακατέψτε τα στο βασικό μείγμα της mousse.
5. Με ένα κουτάλι βάλτε τη mousse σε επιμέρους μπολ και αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
6. Σερβίρετε με γκοφρέτες στην κορυφή.
Διαβάστε επίσης: