Κοτόπουλο με μάνγκο
Άλλη μία συνταγή που συνδυάζει το κρέας με τα φρούτα. Το κοτόπουλο λατρεύει τις γλυκόξινες γεύσεις και το μάνγκο είναι το ιδανικό για αυτή την περίπτωση καθότι καταφέρνει να παραμένει τραγανό αλλά και να δίνει τους χυμούς του στην σος του κοτόπουλου.
Υλικά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια (ή κάποιο άλλο φιλέτο κρέατος χωρίς κόκαλα)
½ κουτ. γλυκού αλάτι
¼ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
2 ώριμα μάνγκο καθαρισμένα και κομμένα κυδωνάτα
1 κουτ. γλυκού γλυκιά μουστάρδα
1 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
½ κούπα χυμό πορτοκάλι
1 πακέτο κατεψυγμένα πράσινα φασολάκια
50γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
2 κουτ. σούπας γλυκό του κουταλιού από εσπεριδοειδή
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το λάδι να καίει και τσιγαρίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο για 6 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Απομακρύνετε το κοτόπουλο και κρατήστε το ζεστό.
2. Βάζετε τη μουστάρδα και το γλυκό του κουταλιού στο τηγάνι και ανακατεύετε. Προσθέστε το καλαμποκάλευρο στο χυμό πορτοκάλι, ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα στο τηγάνι. Σιγοβράστε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.
3. Βάλτε το κοτόπουλο, τα αμύγδαλα, το μάνγκο και τα φασολάκια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά.