Το πιάτο της Πρωτομαγιάς: Ζουμερό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι!
Ο πιο λαχταριστός τρόπος για να ξεκινήσετε τον Μάη!
Καλή Πρωτομαγιά σε όλους! Τον πιάσατε τον Μάη από το πρωί; Φτιάξατε το στεφάνι σας; Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξετε και το πιο νόστιμο, μαγιάτικο πιάτο και να το απολαύσετε στο μπαλκόνι μαζί με καλή παρέα!
Υλικά
8 μικρά κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος
2κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κοσέρ, πιπέρι
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1/2 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι
1κ.σ. λευκό ξίδι
1κ.σ. φρεσκοκομμένο δενδρολίβανο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαζί με 1κ.σ. ελαιόλαδο και από 1/4κ.γ. αλάτι και πιπέρι.
2. Κόψτε το κοτόπουλο σε 10 κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε μαζί την μαρμελάδα, το ξίδι, το δενδρολίβανο και την υπόλοιπη 1κ.σ. ελαιόλαδο και από 1/4κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε μέσα το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά.
3. Ρίξτε το μείγμα με το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμυδάκια. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε το μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν, περίπου 25-30 λεπτά. Σερβίρετέ το ιδανικά με πράσινα φασολάκια και φρέσκο ψωμί.