Λαχταριστή πουτίγκα πλούσια σε σοκολάτα και καραμέλα
Κομμάτια σοκολάτας με καραμέλα λιώνουν και σχηματίζουν μια πλούσια σε γεύση ρευστή γέμιση σε αυτό το γλύκισμα.
Μπορείτε αν θέλετε αντί για μια πουτίγκα να φτιάξετε με τα ίδια υλικά ατομικές πουτίγκες σε φορμάκια. Θα ικανοποιήσετε και με το παραπάνω τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά
220 γραμμάρια σοκολάτα με γέμιση καραμέλα
1 και 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 και 3/4 του φλιτζανιού βραστό νερό
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 19 x 30 εκατοσ. και βάθους 3 εκατοσ. Βάλτε τη σοκολάτα για 20 λεπτά στην κατάψυξη.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Απλώστε το στο έτοιμο ταψί. Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και πιέστε τα μέσα στο μείγμα σας. Με μια σπάτουλα ισιώστε την επιφάνεια και πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη. Από πάνω κοσκινίστε το υπόλοιπο κακάο και τέλος με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός μεταλλικού κουταλιού περιχύστε το γλυκό σας με το βραστό νερό.
3. Ψήστε για 35-40 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας 5 λεπτά να σταθεί διακοσμήστε το αν θέλετε με βατόμουρα, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με παγωτό.
Διαβάστε επίσης: