Συνταγή για αρχάριες: λαχταριστά μπισκότα με δάκρυα σοκολάτας

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μπισκότα με δάκρυα σοκολάτας και πλούσια βουτυρώδη γεύση.

Ακόμη και αν δεν έχετε καμία σχέση με την κουζίνα, ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα αποκλείεται να κάνετε λάθος.

Υλικά
1 και 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο, μαλακωμένο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 του φλιτζανιού κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια δάκρυα ημίγλυκης σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε σιγά σιγά το ξηρό σας μείγμα σε εκείνο του βουτύρου ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα νέο ομογενοποιημένο μείγμα. Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε.
3. Σε ένα ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί μοιράστε το μείγμα σας σε μπισκότα (θα σας βγάλει αυτή η δόση περίπου 50 τεμάχια). Ψήστε τα μπισκότα σας για 8-9 λεπτά (προσέξτε να μην τα παραψήσετε.).
4. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα με εσπεριδοειδή

Αρωματικά μπισκοτάκια βανίλιας και κανέλας

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης