Πατατοσαλάτα: Η καλύτερη συνταγή που έχετε δοκιμάσει ποτέ γίνεται... στο φούρνο!
Μια συνταγή που θα σας πάρει τα μυαλά.
Οι κλασικές πατατοσαλάτες είναι παγωμένες, έχουν μαγιονέζα και είναι ένα νόστιμο ορεκτικό στο τραπέζι. Η πατατοσαλάτα φούρνου, όμως, που σας προτείνουμε σήμερα, είναι ένα κανονικό θαύμα που θα σας κάνει να ξεχάσετε ό,τι είχατε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι πανεύκολη.
Υλικά
2 κιλά μικρές πατάτες με τη φλούδα και κομμένες σε κύβους
1κ.σ. αλάτι
8 βραστά αυγά, ψιλοκομμένα
500γρ. ψιλοκομμένο μπέικον, μαγειρεμένο
2 κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ
1 γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κολοκυθάκια τουρσί, ψιλοκομμένα
1-1/2 κούπα sour cream
1 κούπα μαγιονέζα
2 με 3 κ.γ. μουστάρδα
Εκτέλεση
1. Βάλτε τις πατάτες σε ένα λαδωμένο ταψί και πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τις χωρίς να τις καλύψετε στους 200C για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τις να κρυώσουν σε μια σχάρα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τις πατάτες με τα αυγά, το μπέικον, το τυρί, το κρεμμύδι και το τουρσί.
3. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε την sour cream με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Ρίξτε το μείγμα πάνω από το μείγμα με τις πατάτες και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε.