Πρωτότυπο παγωτό με άρωμα βασιλικού
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως, είναι ένα υπέροχο σε γεύση παγωτό που θα σας εκπλήξει.
Ένα ιδιαίτερο γλύκισμα με 3 υλικά.
Υλικά
1 μεγάλο μάτσο φρέσκος βασιλικός
500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
1 κιλό και 250 γραμμάρια γιαούρτι
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τα φύλλα του βασιλικού και μαζί με τη ζάχαρη άχνη αναμείξτε τα στο μπλέντερ (τα φύλλα θα γίνουν «ένα» με την ζάχαρη). Προσθέστε το τυρί και το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Χύστε το μείγμα σας σε ένα μεγάλο ρηχό πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο (όσο πιο ρηχό τόσο πιο γρήγορα θα παγώσει το παγωτό σας). Σκεπάστε το με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 1,5-2 ώρες μέχρι οι άκρες να παγώσουν. Βγάλτε το παγωτό σας από την κατάψυξη, σπάστε το και χτυπήστε το με το μίξερ σε ένα μπολ. Χύστε πάλι το παγωτό σας στο προηγούμενο δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να παγώνει. 3. Επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα 2-3 φορές και το παγωτό σας είναι έτοιμο (εναλλακτικά χρησιμοποιήστε έναν παρασκευαστή παγωτού). Πριν το σερβίρισμα βγάλτε το παγωτό σας για λίγο από την κατάψυξη να μαλακώσει ελαφρά.
Διαβάστε επίσης:
Σπιτικό παγωτό με ρούμι και σταφίδες