Έτοιμες σε 30 λεπτά: δροσερές mousse λευκής σοκολάτας με βατόμουρα
Μια πολύ εύκολη συνταγή με μόλις 4 υλικά για ένα δροσερό, ελαφρύ γλύκισμα με πλούσια γεύση λευκής σοκολάτας και βατόμουρων.
Τα βατόμουρα «σπάνε» τη γλυκιά γεύση της σοκολάτας σε αυτό το πολύ εύκολο στην παρασκευή γλυκό.
Υλικά
150 γραμμάρια καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
4 ασπράδια αυγών
70 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
160 ml (2/ 3 του φλιτζανιού ) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35 % περιεκτικότητα σε λιπαρά
120 γραμμάρια βατόμουρα
Εκτέλεση
1. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέστε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί. Συνεχίστε το χτύπημα και με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα σας να γυαλίσει. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα πηχτό μείγμα. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι.
2. Κρατήστε 16 βατόμουρα στην άκρη και μοιράστε τα μισά από τα υπόλοιπα σε 4 γυάλινα μπολ. Από πάνω μοιράστε τη μισή ποσότητα από τη μους λευκής σοκολάτας. Επαναλάβετε με άλλη μια στρώση μούρων και μους. Διακοσμήστε με τα βατόμουρα που φυλάξατε στην αρχή (4 στην κορυφή κάθε μπολ). Βάλτε τα γλυκά σας στην κατάψυξη για 15 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.
Διαβάστε επίσης: